Skip to main content
Wie zijn wij?

Over ons

Oneindig online maakt jou bewuster van je leven in de digitaliserende wereld.

Foto van vrouw die op straat bezig is met instellen van smartphone op statief.

Nieuwsgierig naar de achterkant van de digitale wereld

Meedoen in die digitale wereld begint met een apparaat, internet en de juiste vaardigheden. Met kennis en kunde op basisniveau kun je digitaal je administratie regelen: bankzaken doen en inloggen met DigiD om overheidszaken te regelen. Maar daarmee ben je er niet. Als je de basis op orde hebt, zijn er nog genoeg uitdagingen. 

Oneindig Online is nieuwsgierig naar de achterkant van de digitale wereld. Naar de risico's én de kansen. Door deze te bevragen en jou mee te nemen in onze zoektocht, maken we je bewuster van je leven in de digitaliserende wereld.

Foto van man die op laptop werkt, zittend aan een werkbank.

Vragen die ons bezighouden

  • Hoe zorg je ervoor dat je persoonsgegevens niet overal verspreid raken? 
  • Van wie zijn alle appjes en foto's op je smartphone?
  • Hoe vind je een goede balans tussen offline en online zijn? 
  • Hoe werken de algoritmes van social media?
  • Wat gebeurt er met al je accounts en gegevens als je dood gaat? 
  • Waarom is er geen houdbaarheidsdatum voor posts op social media?
  • Hoe leven we nu en over 10 jaar samen met AI?

Een initiatief van Alliantie Digitaal Samenleven

De Alliantie Digitaal Samenleven is een groeiende verzameling van bedrijven, publieke en maatschappelijke organisaties die er samen voor willen zorgen dat iedereen in Nederland mee kan blijven doen ondanks én dankzij de razendsnelle digitalisering van onze samenleving. 

Zo’n 2,5 miljoen mensen hebben moeite om mee te komen omdat zij de ontwikkelingen niet bij kunnen benen of simpelweg geen apparaat en/of internet kunnen betalen. Anderen komen in de basis goed mee, maar lopen tegen andere uitdagingen aan: zij hebben bijvoorbeeld moeite met de balans tussen offline en online zijn, of overzien de gevolgen van hun handelen in de digitale wereld niet omdat het soms zo complex en ondoorgrondelijk is. Meedoen gaat over de basis, maar ook over begrip van de digitale wereld en een kritische houding. 

Door organisaties met elkaar te verbinden, onderzoek te doen, dialogen te organiseren, bewustwordingscampagnes te ontwikkelen en nog veel meer, dragen we ons steentje bij aan een gezonde, veilige en weerbare digitale samenleving. De Alliantie Digitaal Samenleven is onderdeel van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en ontvangt o.a. financiering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Samenwerken?

Vind jij ook dat er meer bewustzijn nodig is over de risico's en kansen van onze levens in de digitaliserende wereld? De komende tijd zijn we met name specifiek op zoek naar organisaties die zich willen aansluiten bij de campagne over digitale nalatenschap. Samen maken we meer impact dus neem contact met ons op!